At være elsket

Selvom de havde bedt, blev det værre

Lazarus var syg. Men søstrene Martha og Maria kendte Jesus – som havde helbredt alle slags sygdom. Og de sendte besked til Jesus: “Herre, den, du elsker, er syg” (Joh 11,3).

En enkel tillidsfuld bøn. De var ikke i tvivl om, hvor højt Jesus elskede deres familie. Martha og Maria mærkede i deres egne hjerter, hvor højt Jesus elskede hver enkelt af dem. De vidste, hvor meget han elskede Lazarus. Så de følte ikke behov for at bede om, at Jesus skulle skynde sig og komme for at helbrede ham. At fortælle ham udfordringen var nok.

Men Jesus kom ikke. Hurtigt nok. Tingene blev værre. Lazarus blev mere syg. Lazarus døde. Selvom de havde bedt.

Hvorfor? Hvorfor bliver ting værre, selvom vi har bedt? Hvorfor kommer Jesus ikke og gør tingene bedre…?

“Den sygdom er ikke til døden” – men han var død! – “men tjener til Guds herlighed, for at Guds søn skal herliggøres ved den” (vers 4) – Lazarus ville blive vakt til live. Alle ville blive vidne til et endnu større mirakel fra Guds hånd!

En stor historie.

En historie, som ind i mit liv fortæller mig, at han, som elsker mig så højt, hører mine bønner – også selvom jeg ikke ser svaret med det samme. Ja, også selvom tingene bliver værre – så arbejder han på noget, som er endnu bedre!

Åh, min elskede Jesus… hold mig i hånden hele vejen… Bevar mig fra modløsheden når tingene bliver værre… løft hele tiden mit blik til dit kærlige ansigt!

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *