At være elsket

Har du tillid til Gud?

Kernen for Gud er, at han ønsker din tillid. Og det kniber det gevaldigt med…

Adam og Eva gav ikke en gang Gud deres tillid i en perfekt verden… Og hvis Gud nogensinde skal frelse dig – ja, så må han arbejde på at få opbygget tilliden imellem jer. Og det er muligt – for Gud! Han giver dig anledning efter anledning… igen og igen… skridt efter skridt… så du kan vokse…

OK, nu lader vi som om, at du er med i flokken israelitter, som lige er kommet ud af Egypten. Og Gud leder jer til Kana’ans land – direkte. Ingen krige, ingen tørst, ingen sult, ingen slanger – det ligner nærmest en behagelig og hyggelig picknick.

Ville du lægge mærke til, at Gud var den, der ledte? Eller ville du tænke, at det her var da nemt, det gjorde Moses og vi da meget godt – god rute?

Og nej, det er ikke et bizart game, Gud har gang i… Men når han ikke fjerner alle udfordringerne i dit liv – som en curling forældre – men lader dig møde dem og mærke dem – så er du ikke i tvivl om, at det var Gud, der hjalp dig, når han så griber ind på forunderlig vis…

Ja, faktisk bliver historien bedre. Historien om vandringen igennem Det Røde Hav kan meget mere, end min lidt flade version ovenfor. Og vi finder basis for tillid til Gud i den virkelige historie! Gud bliver herliggjort meget mere!

Gud ønsker at lede dig til et sted i dit liv, hvor du også har tillid til Gud – inden du ser, at han gør noget med det, du står i. Hvor du i dit hjerte ved, at hvis jeg ikke får det, jeg har bedt om – så er det fordi, Gud har gang i noget, der er endnu bedre…

Der er lige et element mere: Djævelen. Han forstyrrer alt så meget. Så nej, der hagler også dårlige ting ned over os og alle andre, som Gud aldrig har ønsket… men han tillader det… Og selv her, kan vi have tillid til Gud, at han evner at gøre noget godt med det, der ellers var skidt…

“Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud” (Rom 8,28).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *