At modtage

Et vidnesbyrd om Skaberen – der er matematik i alt

Vi mødtes på stationen og faldt i snak over et smukt strikketøj… snakken fortsatte i toget, og hun foldede nogle teknikker ud for mig… Der skulle regnes… hvor mange masker for at det kunne lykkes… Og hun sagde: der er matematik i alt!

Og jeg kom til at tænke på, at jeg har hørt om en kvinde, som var matematik professor, som fandt ud af, at hun kunne hækle hyperbolske planer, og bruge håndarbejdet til at illustrere de hyperbolske planer for sine studerende. Vildt. (Og er du interesseret i mere, så kan du google Daina Taimina). Sammen blev jeg med min medrejsende grebet af noget stort… Et gyldent øjeblik fuld af energi…

Hvad som fascinerer mig på et endnu dybere plan – det er: GUD! Vores vidunderlige Skaber! Hvad han dog ikke har lagt indeni alting, bagom alting… hans design! Det er fantastisk at møde hans matematiske superhjerne!

Jeg har ikke fundet et vers om matematik i Bibelen – men dette om, at Gud skabte:

“Hvor var du, da jeg grundlage jorden?
Fortæl det, hvis du har forstand til det!
Hvem bestemte dens mål – det ved du vel?”

(Job 38,4-5)

Og der er matematik i det hele!

Der er bare så meget mere om Gud! Jeg fascineres og jubler over ham! Og tænk – den samme Gud elsker at være i kontakt med os. Han elsker os… Og han elsker at åbenbare sig selv for os, så vi kan begejstres over ham… På alle mulige måder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *