At modtage

Genopbygning

v5  Kongen fik nu mod til at genopbygge hele den mur, der var revet ned, og han forsynede den med tårne. Foran den byggede han en anden mur, og han forstærkede Millo i Davidsbyen, og han lod fremstille mange spyd og skjolde.” (2 Krøn 32)

Når vi er skadede af livet, har vores egen grænsesætning også ofte taget skade. Vi har ikke passet på os selv, som vi skulle. Vi har ikke sagt fra. Vi har ladet andre misbruge os. Vi har mishandlet os selv. Det er som vores eget selv hænger i laser… Det kan synes stort og håbløst at komme i gang…

Men Gud vil give dig mod til at genopbygge dine grænser! Gud kan også hjælpe dig med kontakt med andre mennesker, som kan støtte dig og være som en ekstra mur uden om din egen. Angrebene mod dig fra dig selv og fra andre stopper måske ikke… men Gud vil styrke dig, så du bliver i stand til at sige fra overfor dem. Han hjælper dig til at bygge tårne, altså udsigtspunkter, så du tidligere kan se farerne og være klar. Han giver dig spyd, så du kan tage luften ud af nogle af angrebene, før de når dig. Han giver dig skjolde, så det ikke bare er din egen mur, som skal holde stand.

Gud selv vil være dit skjold og passe på dig:

v4  Men du, Herre, er mit skjold,
min ære, den der løfter mit hoved. (Sl 3)

Gud vil selv løfte dit hoved! Du er ikke alene om genopbygningen. Fat mod – og tag fat på genopbygningen – hver dag. Sammen med ham vil du komme igennem!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *