Ikke kategoriseret

Hold op med at skændes!

Det står lige ud i denne oversættelse: “Jeg opfordrer Euodia og Syntyke til at holde op med at skændes og finde sammen i troen” (Fil 4,2).

Virker det?

Ja, jeg kan mærke det ind i hjerte og knogler – med Jesus som center i ens liv ved troen – så sker der også noget andet os imellem. … Åh, nej, undskyld… jeg kom lige på situationer, hvor mennesker skændes i og om troen… Om retten til at tolke… Måske om magten i sidste ende? Jeg vil bare sende opfordringen videre: Find sammen i troen!

Hvad er det, der er så stærkt med troen. Det er: Jesus som center!

  • Det er ham, som på alle måder er større end mig. Med ham som min øverste, så giver jeg også mere plads til andre mennesker.
  • Det er ham, som har al definitionsret af, hvordan ting skal forstås. Og jeg kan slippe opgaven at dømme andre.
  • Det er ham, som elsker så højt, at han gav sit liv for mig. Han fylder mig med sin kærlighed, så jeg tilmed kan elske den uelskelige… (undskyld… og så alligevel… for nogen elsker måske også mig, når jeg ikke er elskelig…)
  • Det er ham, som giver os al indhold og mening, ja, en opgave udenfor os selv, at dele ham med andre, at elske dem.

Et par bullets for at udtrykke, hvad Jesus kan, når han bliver centeret for vores tro.

Åh, min kære, kære Jesus… Tag trangen til at skændes ud af vores hjerter (trangen til at være mest, til at få ret, til at bestemme, til at…) – fyld os i stedet med din enorme kærlighed. Jesus, giv os at elske! Giv os en fælles vision – din! Led os ved din Hellige Ånd. Jesus, vi kan virkelig ikke selv… selv over dig formår vi at skændes… Åh, elskede Jesus, vi vil gerne finde sammen om dig… Gør du det i os!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *