At være elsket

Vil du ha’ bedre relationer?

Eva satte sig selv i Guds sted. Ja, hun ville nok ikke ha’ sagt sig enig i det, men det var det, hun gjorde.

Fra at have levet inden for rammen af, at Gud “så, hvor godt det var”, så tog hun nu selv den plads og vurderede: “Kvinden så, at træet var godt at spise af og tiltrækkende at se på, og at det også var godt at få indsigt af” (1 Mos 1,31; 3,6).

Og det var vel at mærke træet til kundskab om godt og ondt. Det træ, som Gud havde sagt, de ikke skulle spise af.

Ups. Og de første konsekvenser mærkede de da også med det samme.

Ups – de så, at de var nøgne. Lyset, som Gud havde klædt dem i var væk (Sl 8,6 og Sl 104,1-2). De syede figenblade sammen og gemte sig i øvrigt, da Gud kom ved aftenstid. Den tillidsfulde trygge relation var brudt… Så det kom der ikke et bedre forhold til Gud ud af.

Ups – Adam hængte sin kone ud – de var ikke “ét kød” mere: “Kvinden, du satte hos mig, gav mig af træet, og så spiste jeg” (1 Mos 3,12). Så det kom der ikke et bedre ægteskab ud af.

Der kom intet bedre ud af at sætte sig i Guds sted. Og i dag inviterer Gud os stadig til, at han gerne vil være Gud i vores liv – for at give os et bedre liv! For det, han ser, er godt for os – er det, der virkelig er godt for os! Hans velsignelser overgår langt vores forestillinger…

Så helt konkret kan man vel sige – lad Gud være Gud – og få bedre relationer, ja, et bedre ægteskab…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *