At være elsket

En, som elsker dig, leder dig

Gud, som elsker dig så højt, leder dig. Hele vejen igennem livet. Igennem alt det ukendte – alt det, du ikke kan se igennem – alt det, du ikke ved, hvordan du skal håndtere – alt det nye og spændende – og nogle gange skræmmende…

Da israelitterne skulle ind i Kana’ans land, så gik Gud foran dem – udtrykt ved hans tilstedeværelse i form af Guds pagts ark: “Når I ser Herren jeres Guds pagts ark, som levitpræsterne bærer, skal I bryde op og følge den” (Jos 3,3) og Josva siger videre: “På den måde kan I vide, hvilken vej I skal gå. For det er en vej, I aldrig før har gået” (vers 4).

Smag på det. Er det ikke netop sådan for os alle: Vi går igennem livet ad en vej, vi aldrig før har gået på.

Og Gud har givet os denne historie om sig selv og hans forhold til os for at fortælle os, at han er med os på den ukendte vej. Ja – han vil lade os vide, hvilken vej vi skal gå.

Det er stort! Nogle gange kan det sprænge vores tanker: Ja, men hvordan kan jeg vide det?

Israelitterne havde lært det igennem 40 års vandring i ørkenen. Når Guds-skyen løftede sig – så gik de. Når Guds-skyen ikke løftede sig, men blev liggende, så blev de. … Bed – ja, bed til du får svar… Søg – ja, søg Guds åbenbaring af sig selv for dig – ikke bare for at få svar på dine spørgsmål, men for at lytte til det, som Gud vil sige…

Når du således kigger på Gud – og går de skridt, du allerede ved, du må gå – kan du have vished om, at Jesus vil lede dig de næste skridt også. Han elsker dig så højt – han vil være sammen med dig hele tiden – og sammen med ham går du trygt! Også på en vej, som du ikke har gået på før…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *