At være sammen med ham

Fra lovløshed til tryghed

En verden, hvor man ikke kan regne med at loven gælder… – rædselsfuld. Så er der ingen sikkerhed for at ret er ret. Den svage undertrykkes. Man får måske ikke det, man tror, man køber, men bedrages af billigt bras. Den stærke, koldblodige, grove vinder. Tilliden forsvinder. Utrygheden stiger.

Jeg kan kun takke Gud for, at den dag vi kommer ind i Himmeriget, så siger han: “Bort fra mig, I som begår lovbrud!” (Matt 7,23).

På tre måder siger Jesus, at han gør op med, at mennesker giver indtryk af, at de er noget andet, end de er (fra vers 15-23):

  • “Tag jer i agt for de falske profeter, der kommer til jer i fåreklæder, men indeni er glubske ulve” – det er bedraget…
  • Men bedraget har en kant: “På jeres frugter kan I kende dem. Plukker man druer af tjørn eller figner af tidsler” – nej vel. Når ting ligesom ikke hænger sammen, så kan vi godt gennemskue…
  • Og så fortæller han om bedraget i en ny version: “Mange vil den dag sige til mig: Herre, Herre! Har vi ikke profeteret i dit navn, og har vi ikke uddrevet dæmoner i dit navn, og har vi ikke gjort mange mægtige gerninger i dit navn? Og da vil jeg sige dem, som det er: jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig, I som begår lovbrud.”

Jesu modsvar til lovløshed og bedrag er, at vi gør Guds vilje, at vi kender Jesus, og at vi holder loven (vers 21 og 23). Det er trygt. Det er et sted med kærlighed, respekt, omsorg og retfærdighed.

For os handler det ikke om at koncentrere os om alt det onde, for at afmaskere og gennemskue. Nej, for os handler det om at kende Jesus – og når vi gør det, så vil vi få indsigt til at skelne den gode og dårlige frugt fra hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *