At være elsket

Gør mod andre – som du gerne vil behandles

Når Jesus sagde noget, kan man jo godt tænke: Sagde han det, fordi nogen havde spurgt til det?

Gad vide, om nogen spurgte, om hvad meningen var med loven og profeterne? I dag kunne nogen måske godt stille det spørgsmål… Eller sagde han noget om loven og profeterne, fordi nogen havde misforstået hensigten? Tja, det kunne man vel også godt tænke sig kunne ske i dag…

Og nu til det Jesus sagde – som bare er så enkelt: “Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem. Sådan er loven og profeterne” (Matt 7,12).

Sådan. Lækkert. Skøn verden hvis alle behandlede hinanden på den måde. Og det er så pointen med Guds lov og med det, han siger gennem profeterne.

Så næste gang du læser de steder i Bibelen – så læs med de briller på. Gud har sagt det, han siger, fordi han ønsker, at vi skal have det godt. Han gør det, han gør, fordi han ønsker, at vi skal have det godt. Måske kan der være forstyrrende elementer i en historie… men den dybere pointe med det hele er, at det skal være godt for os. Det “forstyrrende” handler nok mere om mennesker end om Gud – at Gud har med mennesker at gøre, som har gjort og gør alt muligt andet end godt mod hinanden…

Og vi kan ind i det høre Jesu ord til os igen: “Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem!”

Gør det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *