At modtage

En ny begyndelse – hans begyndelse for dig

Du har prøvet det før: Et nyt år foran. Tænker du – som mig – lidt mere over livet på det tidspunkt?

Et nyt år… Der er noget friskt over det… Som en bog med ubeskrevne blade… Nytårsfortsætter – ja, hvem har ikke drømme for sit liv, som man endnu ikke helt har fået hul på eller greb om…

Jeg har fundet et sted i Bibelen, som handler lige præcis om det, jeg søger nu: En ny begyndelse. Det er i beretningen Johannes Døberen, som fortalte om at Messias, frelseren, Jesus var ved at komme – en virkelig stor og fantastisk ny begyndelse. Og jeg finder tre ting, som jeg vil tage med mig her ved overgangen til et nyt år:

For det første: Johannes taler om omvendelse.
Gud har allerede lagt i mit hjerte, hvad jeg skal vende mig om fra – og det er fra at leve i tillid til mig selv, til at leve i tillid til ham. Det kan lyde så enkelt… men helt ærligt, det er det bare ikke altid (læs bare de sidste par dages andagter om at give ham sine bekymringer fx). Hele denne verdens historie blev fra starten formet af, at Eva gav slangen sin tillid – ikke Gud. Hver eneste af os må igennem den omvendelse, hvor tilliden til Gud genoprettelse. Ikke bare en gang, men i mange livssituationer.

For det andet: “Jeg døber jer med vand til omvendelse” (Matt 3,11).
Omvendelse – tillid til Gud – hvordan gør man det? Hvordan bliver mit hjerte forandret? … Jeg blev så glad, da jeg læste dette vers, fordi jeg lagde mærke til, at jeg er døbt med vandet til omvendelse. Jeg har givet mig selv til ham i dåben – og hans mirakel er, at når jeg i tro går til ham – så bliver det til min omvendelse, så lægger han den tillid til ham i mit hjerte, som jeg umuligt selv kan få frem. Hvilken lettelse!

For det tredje: “Han skal døbe jer med Helligånden” (vers 11).
Og nu bliver det virkelig stærkt – ja, for alle ved at vandet i sig selv ingenting kan gøre – men når Helligånden kommer ind i mit liv, så sker det jo! Det er ham, der gør det – Jesus døber mig med sin Ånd – og jeg går med ham i tillid.

Så enkelt er det virkelig:
– Jeg har erkendt mit behov for omvendelse: Min tillid til ham i stedet for til mig.
– Jeg har igennem dåben overgivet mig i tro til ham – og så gør han det, der skal til.
– Han fylder mig med sin Ånd – sådan sker det i praksis.

Det er hans begyndelse for mig! Det er den nye begyndelse han inviterer os alle til! Et nyt år hvor vi slipper vores og giver ham lov til at gøre det i vores liv, som vi ikke er i stand til selv. Det er virkelig friskt!

… ja, det er en vandring, en proces – noget vi ligesom aldrig bliver færdige med… og måske har behov for at blive mindet om, når et nyt år begynder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *