At være sammen med ham

Jesus får dig til at vokse!

“Det er ham der får jer til at vokse,” skriver Paulus (1 Kor 3,7). Det er skrevet til en gruppe mennesker, som var mægtig optagede af, om det nu var den ene eller anden, der var mest betydningsfuld for deres tro.

Næh, det er ikke alle de mennesker, der gør det… og nej, heller ikke dine egne anstrengelser (!?), “det var Gud der fik menigheden til at gro” (vers 6).

Der er kun et eneste fundament for at vokse: “Jeres fundament er Kristus” (vers 11). Så ja, ham giver det mening at bruge energi på, tid sammen med – for sammen med ham, så vokser vi!

“I er Guds tempel, og Helligånden bor i jer” (vers 16) – sådan vokser man! Helligånden inden i mig. For “vi får ikke Guds rige ved hjælp af ord, men ved hjælp af kraft” (1 Kor 4,20).

Sådan. Det er en skøn “pakke” – Guds frelses-pakke. Det som skal til i dit liv og i din menighed, for at der sker en åndelig vækst.

Er det nu også nødvendigt, kan du måske spørge. Åndelig vækst? Hvad er det for noget?

Lad mig tage spørgsmålene med det sidste først: Åndelig vækst, der er simpelt hen bare det, der sker, når vi er sammen med Kristus, og hans Ånd er i os. Det kommer af sig selv, når vi hele tiden bruger tid sammen med Kristus. Lige så naturligt som at et barn, der spiser, vokser.

Så egentlig bortfalder interessen hermed for det første spørgsmål. Det handler slet ikke om nødvendighed – det sker bare. Og så alligevel… for jo, hvis et barn ikke spiser, så dør det… Og det samme sker åndeligt – næres vi ikke af Kristus, så vi vokser, så hentæres vi og dør…

Så – vær velkommen og spis! Billedligt tal! Indtag skønne, mættende, nærende måltider med Kristus… og så sker resten bare efter hans gode vilje i dit liv!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *