At være elsket

Du er bestemt for noget meget stort!

Nemlig! Og det står sådan her: “Fra tidernes morgen har han nemlig bestemt at vi skulle have del i den himmelske verden” (1 Kor 2,7). Om du så ikke forstår et kuk af det – så tænker jeg, at du ligesom jeg tænker, at den himmelske verden – det lyder som noget stort.

Er du klar til noget, som du ikke forstår et kuk af? Det er faktisk ret grundlæggende, for det første: “Det har ingen af denne verdens magthavere forstået, for så havde de ikke korsfæstet den himmelske herre” (vers 8). Jeg ved ikke, om ledere er værre end os andre til at ville forstå, styre og kontrollere…

Og så for det andet:
“Det intet øje har set og intet øre hørt,
det er ikke kommer fra menneskets hjerte,
det har Gud planlagt at give til dem der elsker ham.”
(vers 9).

Det er nemlig større end alle mennesker! Intet menneske kan tænke noget så stort!

Men Gud kan. Og Gud har valgt at åbenbare det for mennesker – i al fald nok til at vi kan vælge at give slip på det noget fattigere alternativ – et liv uden Gud. “Alt det har Gud nu afsløret for os. Det er sket gennem Helligånden” (vers 10).

Så hvad vil du sige til, at leve sådan en helt almindelig søndag i bevidstheden om, at Gud vil give dig del i den himmelske verden? Hvad synes du om, at en Gud vil lade dig mærke sig selv gennem Helligånden – i dag? Hvordan tænker du dit liv i dag (og alle dage), når du lever med det perspektiv, at Gud har planlagt den mest fantastiske fremtid for dig – i en verden efter denne verden… en verden som overgår alt, hvad du kan forestille dig?

Wau… Jeg vil gerne fortælle dig, at jeg ikke kan få nok af dette! Eller rettere – af ham! Gud!

For helt ærlig – hvorfor skulle man ønske sig en evighed sammen med en, man ikke kender? Jeg mener, hvilken som helst “gud” kan jo holde det mest fantastiske reklamefremstød om sig selv. Men holder det vand?

Men Helligåndens nærhed gør, at jeg kender Jesus nu. I mit hjerte ved jeg, hvor meget han elsker mig. Hans måde at være på overfor mig i mit liv gør, at jeg også elsker ham. Så helt ærlig – med ham i hånden så er jeg klar til alt, hvad han måtte finde på, selvom jeg ikke forstår et kuk af det… Han må så gerne være en Gud, som gør langt ud over hvad min begrænsede hjerne kan forestille sig…

Det bliver så stort – for det er så stort – allerede nu!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *