At være elsket

Må jeg dele min jubel – det virker!

Ja, det er egentlig ret vildt… i udgangspunktet bryder jeg mig slet ikke om indholdet i dette vers:

“Vi er også stolte af de forfølgelser vi udsættes for. Vi ved at forfølgelserne gør os udholdende, at udholdenhed giver os modstandskraft, og at modstandskraft giver os håb” (Rom 5,3-4).

Åh… forfølgelser… nej tak! Næh, jeg er ikke sådan forfulgt og på flugt… det er “kun” djævelen som forfølger mig… fristelser og lede tricks, der skal gøre mig modløs… og det kan ærlig talt også opleves som rigeligt! Heldigvis er Gud endnu mere rigelig! Og der står ligefrem om stolthed over forfølgelser…

Versene før og efter er mægtig kraftfulde – lige den slags jeg elsker:

“Det er altså på grund af vores tro Gud har taget imod os. Det betyder at vi har fred med Gud på grund af det Jesus Kristus har gjort. Gennem troen har vi fået adgang til alt det som Gud giver os helt ufortjent. Det er nu vores udgangspunkt, og vi er stolte over at leve i håbet om at Gud vil frelse os” (vers 1-2). Skønt – ikk’!

Og efter: “Og vi ved at vi ikke bliver skuffede. Gud har nemlig givet os Helligånden og fyldt vores hjerter med sin kærlighed” (vers 5) – og det har jeg oplevet! Igen og igen. Hver eneste gang fyldes jeg med jubel!

Lagde du mærke til, at jeg har fremhævet ordet stolte to gange – nu kommer den tredje fra samme passage – og den giver grund til al jubel:

“Det er Gud der er grunden til at vi kan være stolte (vers 11). Nemlig! Det er jo indlysende, at det er på grund af Gud, at jeg med stolthed kan leve i håbets vished om frelse! Tak og pris til Gud! Og på samme indlysende måde kan jeg være stolt over de forfølgelser, som jeg udsættes for… for det er på grund af Gud, at det fører til min udholdenhed, modstandskraft og håb. I mig selv ville jeg bukke under – men når Gud tager over, så vokser jeg!

Og jeg må bare sige – det virker! Sammen med ham, så har jeg også i mit liv oplevet jubel over det svære i mit liv. Nej – det er ikke bizart – det er en stor stor nåde! Det er Helligåndens tilstedeværelse! Det er kærligheden fra ham, som fylder mit hjerte! Det er freden med Gud, som overskygger al ufred! Det er ganske ufortjent – Guds gave til et menneske, som er en stakkel…

Du ved, Gud elsker stakler – deres behov kalder så meget på hans indgriben! Erkend at du er en stakkel (jep – forfulgt af djævelen – du er en virkelig stakkel!) – Gud vil fylde dig med jubel!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *