At være elsket

Er du fri? Vil du høre mit svar på spørgsmålet?

Hvad betyder det at være fri? Det kræver måske mere end som så… Bare tænk på disse tre spørgsmål:

  • Formår du at leve sammen med andre mennesker, og alligevel bevare din indre frihed?
  • Kan du eje ting uden at blive afhængig af dem?
  • Kan du engagere dig i noget uden at miste din indre frihed?

Og så tænk bare på det, vi får at vide om Jesus:
“Han, som havde Guds skikkelse,
regnede det ikke for et rov
at være lige med Gud,
men gav afkald på det,
tog en tjeners skikkelse på
og blev mennesker lig.”

(Fil 2,6-7)

Og ikke nok med at Jesus gjorde det, Paulus skriver, at “I skal have det sind over for hinanden, som var i Kristus Jesus” (vers 5). Kan du finde ud af at tjene andre, uden at du oplever, at du mister noget af dig selv?

Så har jeg faktisk ikke flere spørgsmål lige nu. Men jeg har svaret. Det svar som jeg har fundet i al fald. Og som begynder med min offentlige bekendelse her: Jeg kan ikke finde ud af at være fri og samtidig tage hensyn og leve sammen med andre. Jeg kan ikke finde ud af at sætte grænser for engagement, eller hvor meget jeg kan eje noget…

Men sammen med ham – kan jeg alt! For mig er Jesus friheden! Jesus er større end alt… så når han får den plads i mit liv, så er jeg inklusive alle mine engagementer bare underordnet ham. Og hvis du synes, at ordet underordne har en ubehagelig klang – så kan jeg dele, at det er det ikke i virkeligheden. I praksis er det at underordne sig Kristus, at overgive sig til blive elsket over alt af en, som vil gøre langt ud over, hvad jeg forstår. Velsignelse på velsignelse. Glæde på glæde. Jeg bliver sat fri til at leve i og for noget, som er langt større end mig selv. Det er virkelig det mest tilfredsstillende, som jeg nogen sinde har oplevet.

Så vil du måske spørge, om den der underordnen da ikke kræver noget af mig? Jo, at jeg slipper min såkaldte frihed… hvor jeg i virkeligheden var underlagt alt muligt. Så i virkeligheden handler det “bare” om, at jeg slipper løgnen om, at jeg kan alt – til at leve i erkendelsen af at han kan alt!

Og det er ikke så lidt! Det er frihed!

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *