At være elsket

Hvad er i grunden let for Gud?

Ja, men Jesus sætter os i virkeligheden selv i gang med tankerne, da han stiller spørgsmålet: “Hvad er lettest at sige? ‘Dine synder er tilgivet’ eller ‘Rejs dig op, tag din båre og gå hjem’?” (Mark 2,9).

Ja, hvor let er livet i grunden for Gud? Gud, der kan alt. Gud, for hvem intet er umuligt. Gud, som ved alt. Gud, der har alle ressourcer til sin rådighed. Gud, der kan skabe ud af intet. Det kan da synes som et let liv…

Jeg har egentlig altid tænkt, at det var lettest bare at sige, at mandens synder var tilgivet… Jeg mener – ord – hvem kan ikke ganske gratis sige alt muligt…? Men derimod at helbrede manden – det var i den grad håndgribeligt – enten skete det eller også skete det ikke.

Men Guds ord er aldrig tomme. Guds ord har skaberkraft, så det, der ikke var, bliver! Og med Jesu komme skete det, at “det Gud sagde, blev menneske i kød og blod” (Joh 1,14). Og ordene, om at mandens synder blev tilgivet, handler om at Jesus døde på et kors! Tilgivelse koster! Vi fik at se, hvad kærlighed betyder – i virkeligheden! Ikke bare ord…

Så tilgivelsen er ikke “let” for Gud… Men hans kærlighed til dig er så stor, at hans valg var let… Ja, han kunne ikke andet, fordi han er kærlighed!

Det fortæller mig noget om en kærlighed, der er så stor så stor! Mega! Ja, jeg har ikke ord for det… men jeg ser, at Jesus kom og gav alt! Ikke bare på en “let”, overfladisk, ikke-forpligtende måde… Alt sammen, fordi han elsker – dig! og mig! Det er en kærlighed, som er – ja, virkelig kærlighed, kærlighed i virkeligheden!

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *