At være elsket

Kærligheden renser dig for synd

Synd. Igennem alle tider har synd været et tema for kristne. Det er så vidunderligt frigørende, at Jesus frelser os fra al synd… men, hvordan ser det ud i virkeligheden… her og nu…? Der er kristne, som slider og strider, deres egen synd hænger som en mørk sky over dem…

Slider du? Du Guds elskede – det er hans kærlighed, som sætter dig fri. Ikke dine bestræbelser… Et andet ord for synd er selvoptagethed. Stop med at se på dig selv… Se på Jesus, tag imod hans kærlighed til dig og elsk andre. Så enkelt er det.

Det var som om, farisæerne var optagne af alt det udenpå. At de udadtil fremstod, ja, syndfrie. Men det virkede ikke indeni dem. Jesus sagde: “I farisæere er så grundige med at vaske kopper og skåle udenpå, men indeni er I fulde af grådighed og ondskab” (Luk 11,39). De var så omhyggelige med at betale tiende af selv deres krydderurter – det udenpå; men det indeni – at elske Gud og at behandle mennesker retfærdigt, det var de ligeglade med (vers 42).

Jesus giver dem og os en stærk pointe: “Giv det der er i skålene, til de fattige, så vil det hele være rent” (vers 41). Ser du det… de var som skåle fyldt med urenhed, men giver de indholdet i skålene til de fattige, så bliver de rene! Det er jo et mirakel! Ja, ligesom Jesus gjorde vand til vin i nogle store kar, kan han gøre det urene rent i deres livs-skåle!

Det er kærlighedens mirakel, at når vi bliver optaget af, hvordan vi kan gøre godt mod andre, så forvandles vi selv. Når Jesu store kærlighed til os omsættes, så bliver den levende og livgivende i os.

Jesus… giv mig nåde til, at det må ske i mit liv i dag… Elsk mig, så det gør virkelig forskel… en aktiv forskel for andre, idet jeg bruger mig selv for dem…

(Bibeltekst fra Den Nye Aftale, Det Nye Testamente på nudansk, Bibelselskabets Forlag)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *