At modtage

Lykkes – langt ud over, hvad jeg forstår

Jeg plejer at læse denne oversættelse: “Vær ikke bekymrede for noget, men bring i alle forhold jeres ønsker frem for Gud i bøn og påkaldelse med tak. Og Guds fred, som overgår al forstand, vil bevare jeres hjerter og tanker i Kristus Jesus” (Fil 4,6-7). Jeg har taget imod ordene som noget a la: Gud, tak også for det, jeg ikke forstår, det som er svært, det jeg ikke kan overskue, det, som jeg er usikker på, om vil lykkes – tak fordi du fylder mig med din fred – ja, udover hvad der er naturligt, når noget bekymrer – tak, at jeg kan hvile i tillid til, at alt er dine hænder – at freden i dig erstatter mine bekymringer…

Nu læste jeg i en anden oversættelse (Bibelen 2020): “I skal ikke bekymre jer om noget. Når I beder til Gud og takker ham, skal I sige, hvad I har brug for, uanset hvad det er. Gud vil lade tingene lykkes for jer i en grad, der går langt ud over, hvad vi kan fatte. På den måde sørger han for, at jeres hjerter og tanker bliver hos Kristus.”

Lykkes? Succes?

Min sind blev spændt ud… Mine tanker fandt ind i andre ord fra Bibelen… “Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud” (Rom 8,28). Og “Herren var med Josef, og det, han gjorde, lod Herren lykkes” (1 Mos 39,(2).(3).23) – og det uanset om Josef var hos Potifar, Faraos hofmand, eller i fængslet…

Ja, tænkte jeg, Gud vil gøre noget i vores liv… så vi blomstrer… uanset vores omstændigheder… Og at blomstre under hans hænder – det er vel at lykkes! Udover hvad vi forstår!

Lykkes?! … Hvilke ting er det, du vil lade lykkes for mig, far… Far, ja, jeg forstår så lidt… og mit hjerte jubler over, at du gør langt ud over, hvad jeg forstår… Men det er svært at gribe det, jeg ikke forstår… Egentlig kan det i nogle ting være nemmere at forholde mig til tanken om, at du bevarer mig i fred – også til trods for at noget ikke lykkes… Men du vil, at jeg – eller tingene – skal lykkes… ikke med det, jeg forstår – men langt ud over, hvad jeg forstår! Gud – jeg takker og priser dig… Jeg overgiver mig bare til dig på ny… og til løfterne, der virkelig overgår, hvad jeg forstår! Lad mit liv blomstre under dine hænder…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *