At give respons

Mere end tak!

Jeg har lige kigget på emnet “tak” igennem Bibelen. Det var både dejligt og dybt. Jeg blev undervejs optaget af “langt mere end tak”… At der kan ske noget mellem mig og Gud – som udtrykker noget stærkere end tak. At Gud er værdig til langt mere end tak.

Har du for resten lagt mærke til, at ordet tak ikke indgår i Fadervor? Men Fadervor begynder og slutter med det, som jeg er kommet til at opleve som “mere end tak”:

“Vor Fader, du som er i himlene! Helliget blive dit navn. … For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.(Matt 6,9-10.13). Det er en lovprisning af hvem Gud er – ikke “blot” en tak for det, han gør.

Salme 103 begynder sådan her:
“Min sjæl, pris Herren,
alt i mig skal prise hans hellige navn.
Min sjæl, pris Herren,
glem ikke hans velgerninger!”

Igen – en lovprisning af hvem Gud er, men faktisk også en lovpris for det, han gør… en slags tak for det han gør – måske ikke blot i mit liv, men på den helt store scene.

Og jeg kan li’ at bevæge mig op på “den store scene”, hvis man kan sige det sådan. Når min tak til ham ikke kun er for bønner, han besvarer, og for omsorg og kærlighed han viser mig – men den bevæger sig over i en lovpris af hvem, han er… så fyldes jeg med jubel over Gud! For han er bare så fantastisk! Og samtidig med min jubel over ham, så fyldes jeg med en tryghed og fred i forhold til alt i mit liv… for det er så sandelig i hans stærke hænder!

Når jeg virkelig ser ham – så behøver jeg ikke andet – og så er jeg fyldt med tak i forhold til resten; alt det, som vedrører mit liv.

(… og måske fik jeg bare udvidet min bruge af ordet “tak”… )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *