Guds relationer

Der står, at “nåden og sandheden kom ved Jesus Kristus” (Joh 1,17) – og jeg elsker bare det perspektiv, som jeg vil dele nu!

I vores kultur kigger vi almindeligvis på sandhed som overensstemmelse mellem et udsagn og virkeligheden.

Men i den hebraiske tænkning er sandhed primært et begreb, der handler om relationer og betyder troværdighed, bestandighed og trofasthed.

Så – nåden og sandheden er faktisk to sider af samme sag! For det er, som Gud er! Og Guds væren overfor os er, at han er nådig og barmhjertig – og altså troværdig, bestandig og trofast.

Når nåden og sandheden i særdeleshed kom eller åbenbaredes med Jesus Kristus – så er det jo fordi, at det handler om praksis! Det er i relationerne, at de skal ses. Det er sådan, som Jesus behandlede og levede sammen med andre mennesker.

Og hermed bliver Guds væsen bare endnu skønnere… Hvis jeg i mine tanker smelter Jesu liv på jorden sammen med hans ageren ind i mit liv… så er han altid opmærksom på mig, han længes efter at møde behov, jeg ikke engang har opdaget, han ser på mig med kærlighed, han lytter til mig, han helbreder mig, han rører ved det sværeste i mit liv og sætter mig fri, han fortæller om Gud på en måde som griber mit hjerte, han sætter mig fri til at leve for det, som virkelig betyder noget… ja, alt godt sker sammen med Jesus!

Han kommer med nåden… tilgivelse og genoprejsning, han viser mig, hvor stor værdi jeg har for ham! Han kommer med sandheden – han er trofast overfor mig på et grundlag, som holder for evigt!

Tak, kære Jesus… kom med alt, hvad du er… jeg elsker dig… og jeg vil bare kende dig endnu bedre!

2 tanker om “Guds relationer

Skriv et svar