At blive brugt af ham

Gode minder

Man kan ligesom tage de gode minder frem og varme sig ved dem en gang til… Og det kan være rart at have noget, som “minder om”… noget dejligt, der var en gang…

Gud har skabt os sådan. Gud giver os selv noget – som minder os om noget andet.

Fx den ugentlig sabbat. Han siger: “Husk sabbatsdagen og hold den hellig…. For på seks dage skabte Herren himlen og jorden og havet med alt, hvad de rummer, men på den syvende dag hvilede han. Derfor har Herren velsignet sabbatsdagen og helliget den” (2 Mos 20,9.11).

Så vi har sabbatten for at huske, at Gud skabte. At Gud er skaber. At Gud kan genskabe os. At vi hviler på det, som han har gjort. Det er skønt, at mindes det uge efter uge…

Og da Israelitterne gik over Jorden ind i Kanaans land efter ørkenvandringen, så skulle de sætte tolv mindesten, som skulle minde dem om, hvordan Gud havde ledt dem. (Jos 4,1-9).

Faktisk blev jeg lige nu optaget af det med minder, fordi en skole under corona-nedlukningen havde lavet nogle særlige ting – som eleverne bagefter kunne huske på som noget godt fra den periode. Og jeg stillede mig selv spørgsmålet: Hvad vil du tænke tilbage på fra coronaperioden? Som vil være et godt minde.

Ja, hvad særligt kan du gøre lige nu – som for altid vil være et godt minde? For dig selv? For andre?

Gør det! Og tag Gud med i det. Bed om hans kreativitet og kærlighed i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *