At være sammen med ham

Usædvanlig stor tillid

Der står om kong Hizkija: “Hizkija havde en usædvanlig stor tillid til Herren” (2 Kong 18,5).

Og det havde han faktisk også brug for. Assyrerkongen var stor og stærk, hånede og var klar til at trampe Israel totalt ned.

Hizkija reagerede: “Da kong Hizkija fik assyrerkongens budskab, blev han så fortvivlet, at han rev flænger i sit tøj, klædte sig i sæk og aske og gik ind i Herrens hus for at bede” (2 Kong 19,1). Tillid til Gud betyder ikke, at vi ikke reagerer…

“Samtidig sendte han Eljakim, Shebna og de ledende præster til profeten Esajas” (vers 2). Tillid til Gud betyder heller ikke, at vi ikke indrager andre mennesker…

Han sendte denne besked til Esajas: “Vi er blevet ydmyget og skældt ud og er i stor nød. Vi føler os som en kvinde, der er i gang med at føde, men ikke kan føde barnet alligevel. Måske har Herren, din Gud, hørt, hvordan den assyriske konge har hånet den levende Gud, måske vil Herren selv straffe ham. gå derfor i forbøn for den rest af folket, som endnu er i live” (vers 3-4).

Tillid til Gud er at sige det til Gud (her igennem hans profet), som det er. Tillid til Gud er, at komme med sit behov. Tillid til Gud er, at være optaget af hvad der betyder noget for Guds ære. Tillid til Gud er, at overlade sagen til Gud, så han kan handle, som han vil. Tillid til Gud udtrykkes i bøn og forbøn.

Kom du til Gud! Giv ham din tillid!

(Tekster fra Bibelen på Hverdagsdansk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *