At modtage

Hvile i sindet

Ja, hvem har ikke prøvet at slide med ting – som aldrig holder op… Igen og igen forsøger man… trættere og trættere bliver man…

Det er intet mindre end vidunderligt at høre Jesus sige: “Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28).

Jesus, jeg kommer! Giv mig din hvile! Jeg kan næsten være hvileløs… mit hoved kværner… byrderne i mit liv… Din hvile – åh, så skønt!

Han fortsætter: “Tag mit åg på jer, og lær af mig, for jeg er sagtmodig og ydmyg af hjertet, så skal I finde hvile for jeres sjæle. For mit åg er godt, og min byrde er let” (vers 29-30).

Et åg gør det lettere at bære – fordeler vægten… Ja, Jesus, giv mig dit åg!

Lær mig dit sindelag overfor livet… ydmyghed…

Og bærer jeg måske til tider byrder, som du aldrig havde tænkt, at jeg skulle bære? Lær mig, hvad dine byrder er! Den lette byrde…

Vi har fået løftet. Jesus vil lære os det! Hver dag! Og bare det at tage imod løftet – at Jesus vil gå med os og lære os det – det sætter med det samme sindet fri. Fri til at tage en dag ad gangen. Fri til at tage et skridt ad gangen. Fri til at vokse. Fri til ikke at skulle rumme det hele på én gang.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *