At blive brugt af ham

Josva – leder under Herren

Josva. En af historiens store ledere. Som helt ung var han en af de spejdere, som blev sendt ind for at udspejde Kana’an. Og han troede på, at Herren kunne gøre det, han sagde, han ville…

Men… de fleste tvivlede… så Josva fik 40 år i ørkenen – sammen med det slægtled, som uddøde…

Nu stod Josva overfor sin store opgave: At føre israels folk ind i Kana’ans land.

Det var store sko, han skulle fylde… Moses havde været en stor leder i alle de 40 år. Men Gud havde givet ham løftet: “Ligesom jeg var med Moses, vil jeg være med dig; jeg lader dig ikke i stikken og svigter dig ikke,” “Jeg har jo indsat dig; vær modig og stærk!” (Jos 1,5.8).

Erobringen af Jeriko lå lige foran ham. De var kommet over Jordan floden, så de var allerede i Kana’ans land. “Jeriko var lukket og låst for israelitterne; ingen kunne gå ud eller komme ind” (Jos 6,1).

Og Josva tænkte vel over tingene, kiggede på Jerikos bymur, bad… Og så “engang mens Josva opholdt sig ved Jeriko, fik han øje på en mand, der stod foran ham med draget sværd i hånden. Josva gik hen til ham og sagde: ‘Hører du til os eller til vores fjender?’ Han svarede: ‘Nej, jeg er fører for Herrens hær. Nu er jeg kommet.’ Da kastede Josva sig til jorden og sagde til ham: ‘Hvad har min herre at sige til sin tjener?’ Herrens hærfører svarede: ‘Tag dine sandaler af, for det sted, du står på, er helligt.’ Det gjorde Josva.” (Jos 5,13-15).

Josva mødte Jesus! Josva mødte Gud! Nu mødte han den Herre, som var den egentlige hærfører. Nu mødte han den magt, som ingen kan besejre. Og da måtte han kaste sig til jorden og tage sine sko af…

Det er den herre, vi tjener! Og parat til at løfte de største opgaver – det bliver vi først, når vi bøjer os for ham…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *