At være sammen med ham

Tillid – når det er total vildt

Har du tillid til Gud? Sådan, uanset hvad vej han vælger?

Tænk lige på krigerne, der nærmere sig Jeriko. Gående – først en gruppe våbenføre mænd og så præsterne med arken – og så en bagtrop. Her gik de. Rundt om Jeriko. Uden at gøre andet end at støde i syv vædderhorn foran Herrens pagts ark.

Ja, men det var da vildt! Gående tæt på en by med en massiv, tyk, uindtagelig, stærk bymur. Med fjender stående oppe på muren, som bare kunne skyde eller kaste noget ned på dem! Og så går de bare der – tæt på – rundt om byen.

Menneskeligt set mega vildt!

Ja, Gud havde sagt det. Og Gud havde sagt, at de skulle gå rundt om byen en gang hver dag i seks dage. Og så den syvende dag skulle de gå syv gange rundt, og: “når vædderhornets lange tone lyder, og I hører lyden fra hornet, skal hele folket udstøde et kampråb så højt, at byens mur falder sammen, og folket kan gå lige ind” (Jos 6,5).

Ja, men er det stadig ikke lidt meget vildt? Kan man virkelig råbe så højt alle sammen på én gang – at en mur falder sammen? Er det virkelig muligt?

Åh… der er virkelig meget, som man kan spekulere over…

Men – man kan også lade være med at spekulere… Gud havde sagt det! Og – har man tillid til ham? Selvom det synes vildt?

Ja, det havde de. Og måske ikke uden grund. De var lige gået tørskoet over Jordenfloden – som Gud havde stoppet. Og nu viste de så tillid til Guds Jeriko-metode – og den virkede!

Tag alle grunde (og måske ikke-grunde…) til tillid til Gud ind i dit hjerte… Gem dem der. Se på dem. Tak for dem igen. Husk dem. Fortæl dem. … Det er en slags åndelig træning, som gør dig klar til at give din tillid til Gud igen – også når det er vildt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *