At være sammen med ham

Sæt dig

Vil du gerne lære Jesus bedre at kende?

Så sæt dig ned.

Der var en kvinde, “hun satte sig ved Herrens fødder og lyttede til hans ord” (Luk 10,39).

Pyha, kender du det, at det kan være svært at få sat sig ned… Der er altid så meget, der skal gøres, nås, gøres først… Og selv når vi sidder der, så farer tankerne rundt alle vide vegne…

Maria satte sig ned. Og det var faktisk slet ikke populært. Hendes søster, Martha, var mega sur. For hun havde travlt. Med at sørge for Jesus. “Herre, er du ligeglad med, at min søster lader mig være alene om at sørge for dig? Sig dog til hende, at hun skal hjælpe mig,” kom hun og sagde til Jesus (vers 40).

Åh, den travlhed griber os så let… Alt det vi skal sørge for… Alt det vi skal have ud af dagen… Alt det vi skal nå… Og som vi gerne vil have hjælp til!

Men Jesus svarede: “Martha, Martha!” (kan du høre kærligheden i hans stemme… han siger hendes – og dit – navn med stor ømhed) “Du gør dig bekymringer og er urolig for mange ting” (kan du mærke, at bekymringer og mange ting også driver dig til at forsøge at nå noget mere… du vil løse det ved din flid og travlhed… Jesus ved lige, hvordan du har det… og han elsker dig!) “Men ét er fornødent” (der er faktisk kun én ting, som er virkelig vigtigt! Ved du, hvad det er…).

“Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tages fra hende” (vers 41-42).

Sæt dig ned. Lige så stille. Lad hele dit sind sætte sig ned. Vend al din opmærksomhed mod Jesus. Lyt til ham – der er ting, som han kan gøre i dit liv… som er langt vigtigere, og som vil bringe dig meget længere end din travlhed og bekymring…

Sæt dig ned!

Jesus, her sidder jeg så… Jeg kan ikke selv… Jeg kan ikke klare mine bekymringer og travlhed… Jeg kan ikke gøre mere for at nå og lykkes… Tag mig, Jesus… Jeg sidder her hos dig… Kom, Jesus… Fyld mit liv i dag med dig! Jeg vælger dig… Velsign mig så mit lidt bliver til noget sammen med dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *