At være elsket

Mangler du noget, der passer til dig?

Åh, det kan være en ret så hul fornemmelse, hvis man mangler konneks til det, man er i… Tomt. Ensomt. Usikkert. Kedeligt. Utilfredsstillende.

Og der stod Adam. I en perfekt verden. Fuldkomment skabt. Dyr og fugle passerede forbi ham, den ene art efter den anden. Kom de mon som par? I al fald oplevede Adam, at han manglede noget: “men han fandt ikke en hjælper, der svarede til ham” eller som der står i Bibelen 2020 “Men ingen af dem passede til mennesket” (1 Mos 2,20). Så der var han – alene.

Nå, men nu var det jo en fuldkommen verden. Med en fantastisk Gud, som elskede Adam overalt. Så Gud var ikke i gang med en lille ondskabsfuld leg, hvor Adam skulle opleve manglen på en kvinde i sit liv – uden at få det opfyldt… Næh, selvfølgelig ikke! Ja, og undskyld at jeg skriver det sådan… men, samtidig er det da interessant, at Gud vælger at lade Adam opleve behovet for Eva, før han får hende…

Forestil dig den jublende glæde det har været for Adam efterfølgende at møde Eva: Der er hun! Kvinden i mit liv! Det er hende, jeg har længtes efter! Jeg glæder mig til at leve livet sammen med hende!

Men – tilbage til Gud… Ja, jeg tænker på, om jeg her får en vigtig viden om Gud og hans store kærlighed til mig: At han også ønsker at møde alle mine behov, så jeg oplever glæde og tilfredshed i mit liv…

Ja! Og nu må du gerne juble sammen med mig! Historien fortæller mig, at han gerne vil opfylde de behov i vores liv, som han har skabt os med! Og ja, syndens ulykke har da forskruet mange af vores perspektiver, så der nogle gange skal arbejdes lidt med en forventningsafstemning: Hvad er egentlig godt for os? Og jeg vil heller ikke udelukke, at synden nogle gange kan lukke nogle døre, som kunne have været dejlige og gode for os…

Men – jeg er 100 % sikker på, at Gud vil fylde dig med glæde og give dig et godt liv – uanset dine omstændigheder! Den, der plads indeni med tomheden eller følelsen af ikke at passe ind nogen steder… Gud vil tage sig af dig! For sådan er han – han elsker dig – og der begynder det… Hans kærlighed vil også forme både dine behov og din opfattelse af alting…

Så – når du mærker et uopfyldt behov i dit liv, en smerte over noget, oplevelsen af ikke helt at passe ind, hvilken som helst mangel – så giv det til Gud og være tryg! Han har skabt dig med evnen til at mærke det – fordi han gerne vil gøre noget ved det.

2 kommentarer

  • Wenche Olga

    Ja sånn er det. Så sant. Å takke Gud for at jeg er som jeg er, sitter langt inne. Men når jeg takker så skaper Gud en stor glede. En glede som gir livsmot og styrke . Ikke hovmod men en trygg forvissning om verd. Å elske sin neste som seg selv blir enda mer tydelig. God velsigne deg med en fin helg .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *