At være sammen med ham

Gå til ham

Han så, det var frygteligt. Han græd. Og han gik til Gud. Han bekendte folkets synder overfor Gud, og han mindede Gud om hans løfter. Han bad om hjælp til selv at gøre en forskel – og han takkede Gud for det, som Gud åbnede mulighed for.

I korthed er det den lille, stærke historie, som jeg kan læse om Nehemias i Nehemias’ Bog – her kapitel 1 og 2. Og det er den historie, som, jeg gerne vil, skal være min historie!

Når der sker frygtelige ting i verden eller barske ting i mit eget liv. Alt det, som får mig til at mærke frygten eller åbner for tårenes kilder i mit indre. Så vil jeg bede! Jeg går til ham, som altid er her! Ham, den eneste, som kan gøre den store forskel! Ham, som også giver mig styrke til at gå igennem det, som ikke bliver ændret her og nu… ” ‘Jerusalems mur er brudt ned og dens porte gået op i flammer.’ Da jeg hørte disse ord, satte jeg mig ned og græd og sørgede i dagevis, mens jeg fastede og bad for himlens Guds ansigt.” (Neh 1,3-4).

Og du, min kære Gud… du ser vores verden, som er så fuld af oprør mod dig… du ser, at din tilstedeværelse bliver forbandet langt væk, gjort til grin eller arrogant ignoreret… du ser trodsen i mit eget hjerte… Tilgiv, kære Gud… Lad din nåde flyde… “Vi har handlet ondt mod dig…” (Vers 7)

Du, min kære Gud, som gør godt – selvom vi gør ondt… Du, som frelser… Vi giver os alt det, som vores hænder ikke rummer, og vores skuldre ikke kan bære… “Ak, Herre, himlens Gud, du store og frygtindgydende Gud, der bevarer pagten og troskaben…” (Vers 5)

Gud! Giv mig din visdom i mit hjerte. Hvor kan jeg gøre en forskel i dag. Og giv mig din indstilling til at ville det! Åbn du døre i mennesker omkring mig, som kan bidrage til at det gode må lykkes. “Lad det lykkes for mig, din tjener, lad mig finde barmhjertighed hos denne mand.” (Vers 11).

Min Gud – jeg takker og priser dig! “Det gav kongen mig, fordi min Guds gode hånd var over mig”, “Himlens Gud vil lade det lykkes for os!” (Neh 2,8.20).

Vi er i Herrens hænder!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *