At blive brugt af ham

Moses besluttede sig

Efter Guds møde med Moses ved den brændende busk, så “vendte Moses tilbage til sin svigerfar Jetro og sagde til ham: ‘Lad mig nu vende tilbage til mine landsmænd i Egypten og se, om de stadig er i live.’ ” (2 Mos 4,18).

Moses tog imod kaldet. Og tænk, hvilken forskel det kom til at gøre i hans liv. Ja, en ukendt vej – som han ikke kunne kontrollere… For Gud leder mennesker til steder, hvor de ikke har været før. Han giver os erfaringer, der langt overgår dem, vi har forestillet os.

Moses fik en større og større nærhed med Gud igennem årene der kom. Han kom til at se Guds herlighed og magt, hans omsorg og ledelse, mirakler og udfrielse. Fordi han tog imod kaldet om at være med i Guds plan.

“Og Herren sagde til Moses i Midjan: ‘Vend tilbage til Egypten, for alle de mænd, der stræbte dig efter livet, er døde.’ “ (Vers 19)

Sådan er Gud… Ofte, når vi beslutter os for at gå hans vej – så bekræfter han også for os, at vi er på hans vej. Han forsikrer os om hans hjælp, han fjerner vores frygt, han viser os sin ledelse.

Der er noget, som først folder sig ud, når vi beslutter os… og nu havde Moses besluttet sig. I de næste mange år kom han i den grad til at se, at Gud foldede sin plan, sin ledelse, sin magt, sin kærlighed ud…

Se også Kald eller fald (Spoken Word) – om kaldet til Moses – hans fald – og hvordan Gud forunderligt leder ham! Om at den samme Gud rejser og kalder dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *