At være sammen med ham

Overgivelse i praksis

Hvordan overgiver man sig til Gud, spørger du måske – og jeg vil gerne dele dette vers med dig:

“For det er Gud, der virker i jer både at ville og at virke for hans gode vilje” (Fil 2,13).

Når du mærker dit ønske eller undren om din egen overgivelse – så følg den med din vilje – for det er Gud, der virker i dig med ønsket og lysten – som omsættes med brugen af din vilje.

Gud virker i dig til at ville ham. Og det er overgivelse at ville ham. Det sker ikke på en gang – fordi vi kun kender noget om Gud. Men efterhånden som vi kender ham mere og mere – så vil vi ham også mere og mere – og så vokser vores overgivelse også til ham.

Ja, Gud virker i dig til både at ville og at virke. Det er handlinger. En gave fra Gud – se dette vers:

“For hans værk er vi, skabt i Kristus Jesus til gode gerninger, som Gud forud har lagt til rette for os at vandre i” (Ef 2,10).

Gud driver dig indefra. Han inspirerer dig til, hvad du kan ville og virke med. Følg hans inspiration…

Sådan lavpraktisk… Følg hans inspiration til at lære ham bedre ved at læse hans ord… Følg hans inspiration til at dele med andre i en gruppe… Følg hans inspiration til at gøre godt mod andre… Brug din energi på muligheder, der åbner sig…

Når du mærker disse ønsker indeni dig om at gøre det ene eller andet – så vil det! Måske ikke på en gang men i trin. For det første: Du mærker en lyst til noget vågne i dig, og du beder Gud om at vise dig, om det bare er dig selv, eller om det er ham. Bed ham om at gøre sin plan tydelig for dig. Samtidig undersøger du mulighederne for at engagere dig – med fortsat bøn til Gud om, at hvis det er det, han ønsker, så må han også åbne mulighederne. Og så vil det efterhånden være klart for dig, at her er du fælles med Herren om noget… Og – så er det bare skønt at gøre det med hele sit hjerte!

Det er at gribe bolden! Og det bliver til, at man spiller bolden! Og – det er vidunderligt! Jeg elsker, at være fælles med Gud om noget – ja, der findes ikke noget bedre! Bare prøv det – han skal nok gøre det tydeligt for dig – og du vil elske det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *