At blive brugt af ham

Jeg vil dele

I december spiste jeg en stor appelsin og kom til at tænke på min morfar – en historie som min far fortalte mig.

Det var den første juleaften, hvor min far var i min mors barndomshjem. De var 8 til stede. Min morfar tager en appelsin frem og siger: “Skal vi dele en appelsin.” …

Og nu tænkte jeg, idet jeg kiggede på min store appelsin: Jeg håber, det var en stor appelsin…

De delte.

Det er særligt at dele. Der er masser af velsignelser forbundet med at dele.

Den tanke vil jeg begynde året med: Jeg vil dele! Jeg vil dele mit liv, mine tanker, min tid, mine ressourcer, mine oplevelser, min Gud med andre.

“I har fået det for intet, giv det for intet,” sagde Jesus (Matt 10,8). Alt, hvad jeg har, har jeg fået af ham! Han har givet mig det, for at jeg skal give det videre…

Og jeg synes, at dette vers er spændende: “Kast dit brød på vandet, du finder det igen efter lang tid” (Præd 11,1). Hvad sker der i grunden, når vi aktivt udlever værdien “at dele”? Hvad gør Gud med det…? Verset siger mig, at det, jeg kaster ud, kommer tilbage til mig på en eller anden måde… Det er jo fantastisk! Velsignelser som ringe i vandet – alle deler – og alle modtager fra nogen, der deler. Rigt!

Gud siger: “Jorden er min, med alt, hvad den rummer” (Sl 50,12). Alt kommer fra ham – som giver os alt. Hans karaktertræk er at dele, og jeg tror, han elsker, når vi også deler!

Del – og se hvad der sker! Del – med en bøn om, at Herren må velsigne! Del – fordi Herren har velsignet dig!

En kommentar

  • Simon

    Del digselv hos de kære, som at være deres tjenere og deres ven men også deres lærer når tiden er rigtig.

    Jeg deler mig selv hos jer, fordi jeg er begyndt at elske jer.

    Hvis du Line eller andre læsende vil dele noget tid med mig og øve meditation som vi planlægger nogle gange, så kan i hjælpe og støtte min vej og ønske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *