At være sammen med ham

Honning

Ja – simpelt hen bare: Honning. Har du prøvet at slå det op i en bibelordbog? Det er spændende… Der er beretninger med honning real life. Og så er der en masse illustrationer, hvor honning indgår.

Det er da fascinerende – bier – blomster – bistade – og så laver de honning, som vi kan bruge. Jeg har det privilegium at kende flere, som arbejder med bier eller honning. Jeg har set fascinationen i deres øjne. Og jeg elsker at lytte til det, de brænder for.

Deraf kom også det med at kigge i bibelordbogen…

Mange gange bruges honning til at fortælle om det søde overflods liv, som Gud gerne vil give os. Det vil jeg zoome ind på nu.

Fx bliver den overflod og sødme tilgængelige for os, når vi læser hans ord: “Herrens ord er… mere kostbare end guld, end det reneste guld i mængde, de er sødere end honning, end flydende honning” (Sl 19,10.11). Kære Gud – gør dit ord sødt ind i mit liv… lad mig mærke sødmen fra dig, når jeg læser i Bibelen…

Og så er der denne: “Men dig ville jeg give hvedens fedme, jeg ville mætte dig med honning fra klippen” (Sl 81,17). Altså umiddelbart kommer der jo ikke honning ud af en klippe… men – Kristus sammenlignes med en klippe… så: Jeg mættes med Kristus på en sød og rigelig måde! Dejligt Gud, alle dage har jeg brug for sødmen fra dig i mit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *