At være sammen med ham

Indsigt og sandhed

Kender du det… man ved hverken ud eller ind? Hvad er i grunden rigtigt eller forkert i en situation? Hvad handler det overhovedet om, egentlig? Hvad er kernen?

Det kan sandelig være svært at vide…

Jeg elsker, at Helligånden også er sandhedens ånd! Jeg har virkelig brug for den indsigt… Og det gør mig tryg, at jeg ved, at Gud ved, hvad der er op eller ned, hvad der er det bedste at gøre, hvad der egentlig er vigtigt.

Jesus sagde: “Jeg vil bede Faderen, og han vil give jer en anden talsmand, som skal være hos jer til evig tid: sandhedens ånd” (Joh 14,16-17).

Hvilken skøn gave! Helt tæt på! “Han skal lære jer alt og minde jer om alt, hvad jeg har sagt til jer” (vers 26). Og “når han kommer, sandhedens ånd, skal han vejlede jer i hele sandheden” (Joh 16,23).

Så – Gud bliver ved med at lære os, minde os om, give os mere indsigt.

Og – hvis tiden ikke er inde til, at han giver os indsigt i noget – så har han også lovet os: “Jeg fører de blinde ad veje, de ikke kender, jeg leder dem ad stier, de ikke kender. Jeg gør mørket foran dem til lys, det bakkede land til slette” (Es 42,16). Så – på vejen til mere indsigt, så leder Gud os også. I de stunder hvor vi hverken ved ud eller ind… Gud er her!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *