At modtage

Gave fra Far

Gud ønsker virkelig, at vi skal forstå, hvor inderligt og dybt han vil godt for os.

Han fortæller os om en far, som giver sine børn gode gaver. Han fortæller det med et besynderligt billede – altså helt ærligt: Hvilken far ville dog give sit barn en farlig slange, hvis barnet beder om en fisk? Eller en ækel, giftig skorpion, når barnet beder om et æg? Absurd! Ingen forældre ville gøre det.

Og så sætter Jesus endnu en trumpf på – og det gør han ved at tilføje: I giver gode gaver til jeres børn – selvom I faktisk er onde… egoistiske, syndere, selvcentrerede…

Så: “hvor meget snarere vil så ikke Faderen give Helligånden til dem, der beder ham!” (Luk 11,13).

Ja, for Gud er god. En virkelig god far. En far, som altid har tid til sit barn. En far, som altid er klar til at gøre det, som tjener barnet bedst – uanset hvad det koster ham.

Så – bare bed Gud om Helligånden i dit liv. Gud har lovet det! Det er Guds idé. Guds ønske for dig.

Og så med stor respekt for dig. For Gud maser sig ikke på. Du må selv invitere Helligånden ind. Ja, selv bede om at han er i dit liv.

Og om vi ikke vidste andet om Helligånden end det, vi ved fra denne lille historie – så ved vi, at Helligånden er god for os. Han er som en god gave, for Jesus sammenligner det med en jordisk fars gaver til sit barn.

Guds gave til dig. Helligånden. Hans nærhed. I dag. Hver dag. Mere og mere efterhånden som du lærer ham bedre og bedre at kende. Bare bed… Gud har givet dig svaret på forhånd… Det er et løfte, som han ønsker at opfylde lige nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *