At blive brugt af ham

Valg og fravalg

Kender du det, oplevelsen af, at man kan involvere sig i tusind ting? Mine øjne ser en masse, som kunne bruge noget energi… Og så spørger jeg – hvad vil du, Gud?

Jeg gik i sådan en overvejelse i sidste uge. Jeg blev spurgt om at spille til noget – det er en ting, som jeg rigtig godt kan lide, jeg nyder både musikken og fællesskabet… Men – jeg var ikke sikker på, om jeg skulle sige ja eller nej. Der var allerede andre ting på min tallerken – ting, som jeg vidste, Gud havde lagt der.

Jeg bad den aften.

Næste morgen var min morgenandagt ud fra Joh 15. “Enhver gren, som bærer frugt, den renser han for vildskud, for at den kan bære endnu mere frugt” (vers 2, Bibelen på Hverdagsdansk).

Jeg ville gerne, at det, jeg allerede havde gang i, skulle bære frugt. Jeg ville gerne, at det skulle bære mere frugt. Jeg ville gerne, at min energi skulle bidrage til at gøre forskel for andre.

Jeg kiggede på verset… for at bære mere frugt, så skulle vildskud renses væk… Ja, jeg så vindrue-planterne i vores drivhus for mig. De sætter uendelig mange skud med masser af anlæg for druer. Men hvis jeg ikke skærer nogen væk – så bliver det hele småt og til ingenting…

Måske skulle jeg sige nej? Måske skulle jeg sikre mig, at jeg kastede rigeligt med energi i det, jeg allerede havde involveret mig?

Ja. Ånden gjorde det klart i mit hjerte. I stedet for at åbne noget nyt, begyndte Ånden at åbne for mig, hvordan jeg kunne tage mig af det, som jeg allerede havde gang i, på en dybere måde. Jeg fik ideer til, hvad jeg også skulle gøre… så de planter, Ånden havde lagt i mine hænder, blev næret rigeligt… Så der blev mere frugt ét sted… Ikke en masse skud en masse steder… uden ret meget frugt…

Jeg jublede indeni af taknemmelighed! Tak Gud, at du endnu en gang hjalp mig med et valg!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *