At modtage

Guds styrke ind i vores nød

David var på den. Han var på flugt for Saul, som truede ham på livet. Og han havde ikke fået nogle våben med.

Han kom til præsten Abimelek i Nob. Og han spurgte ham om et spyd eller et sværd.

“Præsten svarede: ‘Filisteren Goliats sværd – ham, du dræbte i Terebintedalen – ligger bag efoden indhyllet i en kappe. Vil du have det, kan du få det; her er ikke noget andet.’ David svarede: ‘Der er intet sværd som det; giv mig det!’ “ (1 Sam 21,10).

Lige det, som David havde brug for. Men – han fik meget mere end det…

Han fik genopfrisket en stærk historie om Guds styrke i hans liv. Gud, som havde ledt ham til mødet med Goliat. Gud, som gav ham sejr!

David havde dengang sagt: “Jeg kommer mod dig i Hærskarers Herres navn, Israels slagrækkers Gud, som du har hånet. I dag vil Herren give dig i min magt” (1 Sam 17,45).

Det var den samme Gud, som David tjente nu, alene og på flugt… Det var stadig i Herrens navn, at han levede sit liv… Det var stadig Gud, som ville åbne hans vej, give ham hans fjender i hans magt… Efter Guds timing – lige som dengang…

Tænk, at blive mindet om denne historie i hans mørke time, der var så fuld af nød og frygt… Tænk, at dette glimtende sværd blev som en lysstråle fra himlen – et minde om Guds ledelse og kraft.

Tag dit sværd frem… dine minder om, hvordan Gud har hjulpet dig tidligere… Det vil fylde dig med tillid til hans styrke igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *