At være sammen med ham

Vær ikke bekymrede

Vær ikke bekymret for corona. Eller for verdensøkonomien. Heller ikke for dit eget job, om de gamle i din familie klarer det eller om levestandarden i Danmark ændres.

Jesus sagde ikke lige det… og så alligevel…

“Vær ikke bekymrede for livet,” sagde han (Luk 12,22). Og mange af de ting, som var en selvfølgelighed i mit liv for få uger siden – er pludselig ændret… Så næh, jeg bekymrede mig ikke for corona eller social isolation, for pengene i Danmark eller italienernes sygdom og sundhed…

Jesus fortsætter: “hvordan I får noget at spise, eller for, hvordan I får tøj på kroppen” – åh… så er vi alligevel længere ude, end jeg lige har tænkt. Jeg har ikke været bekymret for, om jeg skulle sulte – heller ikke, selvom man har hørt om hamstring… og mine skabe er fyldt med tøj, som ville kunne holde mange år endnu…

Men – der er mennesker, som sulter! Nu. I denne verden. Min selvfølgelighed er ikke deres…

“Søg derimod hans rige, så skal det andet gives jer i tilgift,” siger Jesus (vers 31) – “jeres fader ved, at I trænger dette” (vers 30).

Ja… og hvad vil bekymringer hjælpe mig? Når verden omkring mig går amok og mere end hamstring truer mig… så kan jeg virkelig ikke kontrollere det… jeg kan kun give slip… og give det til Gud!

Stor eller lille bekymring. For stort eller småt: “Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig? … vær ikke ængstelige… jeres fader ved, at I trænger dette. Søg derimod hans rige, så skal det andet gives jer i tilgift.” (Fra vers 25, 29, 30,31).

Ja, Jesus sætter det hele i perspektiv: “Livet er jo mere end maden, og legemet er mere end klæderne” (vers 23).

I dag vil jeg takke ham for livet! I dag vil jeg tage imod hans velsignelser! I dag vil jeg takke for det, jeg har, for de muligheder jeg har. Alt det andet – det vil jeg give til ham!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *