At modtage

Bibelen – et redskab

Jeg sad og søgte efter et billede til en anden post. Og så så jeg dette billede. En bibel som helt tydeligt er blevet brugt.

Det billede må jeg bruge, tænkte jeg, for det minder om store velsignelser, som jeg har fået ved at bruge Bibelen som et redskab.

Åh, en ny bibel er så smuk. Jeg har siddet og bladet i den og bare nydt dens skønhed… Og været varsom med at sætte den første streg… for tænk nu, hvis jeg ville fortryde – i denne smukke bog…

Men – så kom jeg til Kenya – og ville have mig en billig, engelsk bibel, som jeg kunne bruge mens, jeg var der. Og så ville jeg efterlade den, når jeg skulle hjem igen.

Den var jeg ikke bange for at bruge. Jeg stregede lystigt. Jeg skrev i margin. Brugte forskellige farver. Skrev citater ind fra en bibelkommentar. Og ved du, den bibel blev så dyrebar for mig. Den skulle på ingen måde efterlades, da vi skulle hjem. Jeg kaldte den nogen gange min power- bibel, fordi jeg så tit havde oplevet Gud så konkret, når jeg brugte den.

Jeg kan bare anbefale dig at prøve det samme. Eller i al fald finde din måde til at bruge Bibelen som redskab – hvor den bliver personlig for dig. Streg alt det under, som du får af Gud, når du læser. Det, som betager dit hjerte. Og – næste gang du ser din streg, så går det måske igennem dig igen.

“Jeg fryder mig over dit ord som en, der får et vældigt bytte” (Sl 119,162).

Må Gud velsigne din bibellæsning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *