At give respons

Lovsyng Herren!

Der er masser af lovprisning til Gud og sang for ham i Bibelen!

Fx denne lille salme, som udtrykker hvor god Gud er – nr. 117:

“Halleluja.
Lovpris Herren, alle folkeslag!
Lovsyng ham, alle folk!
For hans godhed mod os er stor,
Herrens troskab varer til evig tid.”

Gud, du er god mod mig hver dag! Gud, du er tro mod mig i dag – du er her for mig! Du elsker mig, du hjælper mig, du velsigner mig i dag. Jeg stoler på dig for alt, hvad der møder mig i dag. Mit hjerte synger af glæde og jubel over dig!

Lige nu tænkte jeg over det med lovsang, fordi jeg læser Første Krønikebog, et afsnit om Davis forberedelse af templet. Og David forbereder også levitternes tjeneste ved templet. Der er i alt 38.000, og: “af dem skal 24.000 lede arbejdet på Herrens tempel, 6.000 være skrivere og dommere, 4.000 være portvagter, og 4.000 skal lovprise Herren med de instrumenter, som jeg har ladet lave til at lovprise med” (1 Krøn 23,4-5).

4.000! Det er mange. De blev inddelt i skifter, så jeg ved ikke lige fra dette vers, hvor mange, som spillede på en gang. Men tænk hvis man samlede alle – sikke et orkester – til pris for Herren!

Jeg elsker sang og musik. Og jeg bliver begejstret over, at Gud giver os en tilbedelse, hvor vi bruger flere af vores sanser. Og – så synes jeg, at det er fantastisk, at vi kan give Gud vores respons på hans storhed! Tænk, at Gud glædes i hjertet over at vi synger og spiller for ham…

Gud – til evig tid vil jeg prise dig! Du er fantastisk! Jeg elsker dig! Hør når jeg synger og spiller for dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *