At blive brugt af ham

Hvordan vi hører…

Jesus fortæller lignelsen om, at: “Ingen tænder et lys og skjuler det med et kar eller stiller det ind under en bænk, men han sætter det i en stage, så de, der kommer ind, kan se lyset.” (Luk 8,16)

Og så siger han et øjeblik efter: “Se derfor til, hvordan I hører! For den, der har, til ham skal der gives; og den, der ikke har, fra ham skal selv det tages, som han mener at have.” (vers 18).

Det vil sige – at når vi hører Gud, altså hører, så det kommer ind i vores hjerte – så vil vores lys lyse for alle andre. Og når vi på den måde “har det” – så får vi hele tiden endnu mere, som kan lyse kraftigt…

Det vi lyser af – det kommer udefra. Fra Gud! Det er ham, der giver os at høre hans ord – som vi kan give videre. Det er ham, der giver os det, der skal til for at lyse. Det er ham, der bliver ved med at give, så vi har noget at give af.

Modsat – så er der nogen, der ikke har. Altså – de har ikke hørt, så han er kommet ind i deres hjerter. Men – alligevel mener de, at de har ham. Det er måske bare deres egen mening om Gud, de har, men ikke Guds ord… og det kommer der ikke noget lys af…

Så det hele begynder med at høre! At vi hører Gud igennem hans ord – indtil det bliver en del af os! Så vil vi lyse…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *