At blive brugt af ham

At vente

22. december. Mange venter længselsfuldt på, at det bliver jul. Andre venter på, at det bliver forår. Nogle venter på en baby, som er på vej. Vi venter på, at gæsterne kommer. Og nogle gange venter vi på, at noget bliver overstået.

Nogle ventetider er korte. Andre er lange. For nogle ting kender vi ventetidens længde sådan cirka. For andre ting er det en ubestemt størrelse.

Hvad gør du i grunden, mens du venter? Jeg husker, da jeg var barn og ventede på jul – så kunne ventetiden føles helt enormt lang… Men hvis der var fyldt noget andet ind, som optog mig i ventetiden… så pludselig – så var tiden gået…

Jeg kan godt lide det, som Jesus siger om at bruge ventetid i tre forskellige lignelser, som vi finder i Matthæusevangeliet kapitel 25.

Første lignelse i vers 1-13: Det er om brudepiger, som skal have både lamper og olie i deres kander, så de kan lyse, når brudgommen kommer.

Anden lignelse i vers 14-30: Det er om tjenere, som skal bruge deres talenter, imens de venter på, at deres herre skal komme igen.

Tredje lignelse i vers 31-46: Det handler om at gøre godt som en del af måden, man er på – og så kommer Jesus igen en dag og udtrykker, hvad det har betydet for ham.

Jesu genkomst… Det er det, jeg venter på… Og indtil da vil jeg være optaget af det, som de tre lignelser symboliserer:

  1. At kende Gud igennem hans ord: “Dine ord er en lygte for min fod, et lys på min sti” (Sl 119,105) og igennem hans ånd i mit liv (Zak 4,3.6).
  2. At bruge de evner, som Gud har givet mig.
  3. At gøre godt for andre.

Og faktisk – uanset hvad jeg venter på – så bliver ventetiden aldrig lang, hvis jeg er optaget af de tre ting! Så lever jeg i Guds velsignelser – og for at være en velsignelse for andre… og så flyver tiden af sted: Og en dag – så kommer Jesus igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *