At give respons,  At være elsket

Lovsang til Lammet

Disciplen Johannes er i himlen i et syn. Han får at vide, at “Løven af Judas stamme, Davids rodskud, har sejret” og så ser han et lam! “Jeg så et lam stå mellem tronen og de fire levende væsener og de ældste, det så ud som slagtet” (Åb 5,5.6).

Ja, Guds løve har sejret! Han sejrede ved at gå igennem menneskelivet, lidelse og død. Guds lam blev slagtet – og det gav genklang i hele universeret. Og det giver genklang!

Hør lovsangen, “jeg hørte røsten af mange engle i kreds om tronen og de levende væsener og de ældste – ti tusind titusinder og tusind tusinder i tallet. De sagde med høj røst: Lammet, det slagtede er værdigt til at få magt og rigdom og visdom og styrke og ære og lov og pris” (vers 11-12).

Tænk hvor fantastisk det har lydt! Og ja, Guds lam er værdig al pris og ære! Han gjorde noget, som for altid viser, hvor meget Gud elsker mennesker. Han viser os, hvad kærlighed virkelig er og betyder.

Han viser os hvad sund magt er… magt til at give, magt til at elske… en magt, som man får – fordi andre ikke kan lade være at give den, når de ser, hvor fantastisk en sådan kærlighed og tjeneste er!

“Se, dér er Guds lam, som bærer verdens synd” (Joh 1,29) – se – han elsker dig! Pris ham sammen med hele universet!

Du kan også høre prædikenen Lammet er der altid for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *