At være elsket

I stedet for?

“Gud vil selv udse sig et offerlam, min dreng” (1 Mos 22,8).

I stedet for. Det blev en vædder, som blev ofret som brændoffer i stedet for Isak (vers 13).

Abraham havde været god til at gøre og foreslå noget – i stedet for. Kunne Gud ikke velsigne hans tjener Eliezer – i stedet for at Abraham skulle vente på Guds baby (1 Mos 15,2). Kunne Gud ikke velsigne Ismael – i stedet for at give ham en anden søn (1 Mos 17,18).

Men nej. Gud kunne ikke bruge Abrahams plan – i stedet for sin egen plan.

Abraham – vil du mig? Vil du min plan? Eller vil du bare have de velsignelser, jeg giver dig – i stedet for?

Og Abraham ville Gud! Da Gud spurgte om at få Isak!

Vil du Gud? Eller vil du hellere have noget andet – i stedet for? Vil du give dig selv til Gud? Eller vil du hellere give din produktion – i stedet for? Vil du tage imod hans lam for dig? Eller vil du hellere fortjene frelsen – i stedet for?

“Se, dér er Guds lam, som bærer verdens synd” (Joh 1,29) – der findes ikke nogen kærlighed, som er større en den! Der er intet, du kan sætte i stedet for! Og han elsker dig! Og han døde – i stedet for dig.

Du kan også høre prædikenen Lammet er der altid for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *