At blive brugt af ham

Gud har styr på det

Apostlenes Gerninger kapitel 12 er et dramatisk kapitel. Jakob bliver henrettet, Peter bliver fængslet og befriet af Herrens engel, og Herrens engel slog kong Herodes, så han døde.

Der står om befrielsen af Peter: “Englen vækkede Peter med et puf i siden” (vers 7). Det græske ord for “puf” betyder egentlig “slår” og er det samme ord, som bruges da englen, der slår Herodes: “I det samme slog Herrens engel ham, fordi han ikke gav Gud æren” (vers 23). De to ting kædes sammen, for at fortælle os, at det er Gud, som har styr på, hvad der sker.

Pyha, det var der også brug for! Kong Herodes havde kun været interesseret i at gøre jøderne tilpas (vers 3), så de kristne levede under usikre forhold med forfølgelse til døden.

Men dette stoppede ikke Gud. Der står at “Guds ord fik fremgang og blev udbredt” (vers 24).

Og det er jo det, det drejer sig om! Det er derfor, vi er her! For at mennesker kan lære Gud at kende – og vælge ham for evigheden. Den sag – den støtter Gud! Nogle gange stoppes et menneskes tjeneste – Jakob døde. Andre gange forlænges et menneskes tjeneste – Peter blev udfriet. Men – Guds arbejde stoppes ikke! Det bliver ved lige indtil den dag, han kommer igen!

Gud har styr på det! Også i dit liv… Overgiv uroligheder og kaos til ham… og lev for Gud ords fremgang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *