At være elsket

Væk fra kærligheden

Det der med Gud kunne Gomer slet ikke finde ud af. For hende virkede det en blanding af urealistisk og kedeligt. En Gud, som skulle gøre forskel i hendes liv!? Det havde hun da godt nok ikke set meget til. Hvor havde han i givet fald været alle de gange, hvor livet havde været hårdt ved hende, og hun godt kunne have brugt en Gud?

“Deres gerninger hindrer dem i at vende om til deres Gud, for der er en horeånd i deres indre, og Herren kender de ikke” (Hos 5,4).

Gomer kendte ikke Gud. Så selvfølgelig vidste hun ikke, at han ville finde hende. Hun vidste ikke, hvad det vil sige at være elsket. Hun vidste bare, at livet gjorde ondt og forstod ikke, at det hun selv gjorde det hele værre. Hun kendte kun til at løbe væk… være hård… beskytte sig selv…

Men i det nu – så elskede Gud Gomer uendelig højt! Jeg kan næsten se Gud for mig, smilende ved tanken om, at om lidt – så ville Gomer opleve det, så ville hun se det. Gud var på vej til hende – selvom hun ikke vidste det.

Gud havde bedt Hoseas om at gifte sig med Gomer (Hos 1,2), for at Gomer, på en måde hun kunne forstå, skulle opleve, hvad det vil sige at være elsket…

Hver andagt kan læses i sig selv. Fra 6-21/2 følger vi Gomer. Du kan også høre den gribende kærlighedshistorie: Historien om en elsket

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *