At blive brugt af ham

Lige

“Du er radikal, Paulus! Det kan du da ikke mene…?”

På Paulus’ tid var det radikalt at sige, at alle var lige – “Her kommer det ikke an på at være jøde eller græker, på at være træl eller fri, på at være mand og kvinde, for I er alle én i Kristus Jesus” (Gal 3,28).

På en tid, hvor der var mange slaver… På en tid, hvor mænd var dem, der virkelig var noget… På en tid, hvor man ikke regnede børn for ret meget… På en tid, hvor den ældre var mere end den yngre…

Men sådan er vores tid ikke! Nu er alle lige!

Eller er vi? Er du selv forgiftet af, at nogle er mere lige end andre…?

Føler du dig underlegen den, der ser bedre ud, er bedre til at tale for sig, er sød og mild i sit temperament, tjener mere end dig, er dygtigere til noget, du attrår… Eller er det måske dig, der føler dig andre overlegen?

Åh… Giv slip på det! Lad det ikke forpeste dit liv. Lad ikke mindreværdet æde dig. Lad ikke kampen for anerkendelse opsluge dig. Lad ikke stoltheden forhærde dig.

Se på Jesus! Som var stor ved at tjene. Tag imod ligheden, som Gud giver dig! Du er fantastisk – Gud har skabt dig og elsker dig – han vil bruge dig, som den du er – og han vil lære dig at være mere og mere, som Jesus var… Så kan du se alle mennesker lige i øjnene! Enhver kan du tjene – uden at være dem underlegne… uden overhovedet at skænke det en tanke…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *