At blive brugt af ham

Skaber du noget?

“Gud skabte mennesket i sit billede; i Guds billede skabte han det, som mand og kvinde skabte han dem” (1 Mos 1,27).

Det er forunderligt, at vi er skabt, så vi ligner Gud… Og – det rummer en hel masse… også mere end vi kan rumme eller udgrunde…

En ting, som betager mig, er at Gud deler skaberglæden med os…  Ja, Gud skabte af intet – og det kan vi ikke… Men når vi har noget at skabe af, så har Gud givet os masser af kreativitet, så vi kan finde på og få ideer til, hvad vi kan gøre med det…

Jeg tror, at Gud nyder at skabe. Hver eneste dag sagde han, at det, han havde skabt, var godt. Han kunne glæde sig over det… og han kunne glæde sig over, at vi kunne glæde os over det…

Hvad skaber du? … jeg har tænkt over, at det har betydning, at vi hver især skaber, finder det vi kan skabe, udfolder os med at skabe – fordi vi er skabt til at skabe – og fordi der er en særlig glæde ved at skabe noget…

Dette “noget” – kan være alt muligt forskelligt – uanset om det er at skabe et pænt dækket bord, en god stemning, en hilsen til en anden, strikketøj eller byggeprojekter, tegninger eller blomsterkrukker eller at bage et godt brød – så vækkes skaberglæden i os… Og vi kan opleve et fællesskab i glæde sammen med ham, der har skabt alt!

Skaber du noget for andre? Gud gjorde det. Og den største glæde ved at skabe, er at mærke, når det glæder andre… Husk – det kan være små ting…

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *