At modtage

For tung baggage

“Enhver skal bære sin egen byrde.” (Gal 6,5)

Ja, det skal vi da rigtig nok… Men nogle gange holder vi fast i byrder, som vi slet ikke behøvede at bære.

“Kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer.” (1 Pet 5,7)

Bekymring… det er en frygtelig tung byrde. En baggage, som dræner os for energi… Det må vi fortælle Gud i bøn!

Ja – og så en ting mere – vi må kaste den på ham. Det, vi kaster, det har vi sluppet. Så vi ikke bærer det mere. Vi har givet det fra os.

Det betyder også, at når vi fortæller vores bekymring til Gud, så behøver vi ikke bruge en masse tid på at folde problemet ud for ham… Det kan gøre sindet så tungt, og byrden føles større og større. Og når vi rejser os fra sådan en bøn, er det ikke sikkert, vi overhovedet har sluppet den…

Hvis I stedet takker Gud for, at han har lovet at tage vores bekymring, og at han har muligheder for løsninger, som vi ikke forstår. Så hjælper os til at give slip. Når vi fylder sindet med, hvor stor omsorg han har for os, så kommer glæden og letheden ind sammen med den… Så mærker vi faktisk, at vi modtager hans omsorg i stedet for vores byrde…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *