At blive brugt af ham

Verdens lys

Det er stort! Verdens lys! “I er verdens lys”, sagde Jesus (Matt 5,14).

Det er et lys, der ikke er til at overse. Det fylder. Ligesom en by, der ligger på et bjerg, ikke kan skjules (vers 15). Hvorfor skulle man da også skjule lyset? Det giver da slet ikke mening. Ligesom det næste Jesus siger også er indlysende logisk: “Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe, men i en stage, så det lyser for alle i huset.” (Vers 15).

Men – han sagde det jo ikke uden grund. Det var for at få os til at reflektere. Altså – når vi kender Gud, så indbydes vil til blot frit og frejdigt at dele det skønne stærke lys, som vi har oplevet. Ikke det der med at give sig hen til ikke at turde, at være for genert, ikke være god nok, hvad vil de andre tænke, ikke have tid, bare være optaget af sit eget osv.

Jesus fortsætter også med at fortælle, hvor enkelt det er: “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene.” (Vers 16). Det er at gøre godt. Det er at have fokus på andre i stedet for at have os selv i centrum… Uanset om det er at gøre noget praktisk for nogen, eller det er at dele ordet. Og det er faktisk ikke altid så naturligt at være opmærksomme på andre… så derfor vil det kunne lede andre til at se, at Gud er der.

Verdens lys! Sæt i gang! Gud vil noget med dit liv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *