At give respons

Mod til forandring

“Hør mig, Asa og hele Juda og Benjamin! Herren er med jer, når I er med ham. Hvis I søger ham, finder I ham, men hvis I svigter ham, svigter han jer.” (2 Krøn 15,2)

Efter at Gud fortalte kong Asa dette, så “fik han mod til at skaffe de ækle guder bort.” (vers 8) Asa havde nemlig valgt at søge helt andre guder end Gud. Så han var på vej længere og længere væk fra Gud… Men Gud gave ham et wake-up-call! Gud fortalte Asa, at han gerne ville være med ham – men Asa måtte selv vælge, om han ville Gud eller afguderne.

Asa tog imod kaldet til forandring. Gud viste godt, at forandring ikke var let, så gennem profeten havde han også sagt: “Men fat mod, og lad ikke hænderne synke, for I vil få løn for jeres gerning.” (vers 7).

Gud stiller også os over for valget: Om vi ønsker hans hjælp og tilstedeværelse i vores liv – eller om vi ikke gør… Og så er det op til os, om vi vil give slip på det, som er imellem os og Gud. Det er de ting, som hvis de bliver i vores liv, vil føre os væk fra Gud. Gud ved godt, at det også vil kræve mod af os. Men det mod lover han, at give os. Og så peger han fremad – den forandring, vi står overfor – når vi gennemfører den, så vil vi også opleve værdien af det!

Fat mod! Lav de forandringer, som du ikke har haft mod til… Gud vil være med dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *