At være elsket

Alt det, Gud har lovet, opfyldes

Matthæus fortæller en historie om Jesus, der er opfyldelsen af alt det, Gud har lovet. 47 gange citerer han Det gamle Testamente, og 12 af disse gange fortælles om profetier, der opfyldes.

Det er jo fantastiske ord:

“Alt det skete, for at det skulle opfyldes, som Herren har talt ved profeten, der siger: ‘Se, jomfruen skal blive med barn og føde en søn” (Matt 1,22).

“Og dér blev han, indtil Herodes var død, for at det skulle opfyldes, som Herren har talt ved profeten, der siger: ‘Fra Egypten kaldte jeg min søn’ “ (Matt 2,15).

“Da opfyldtes det, som var talt ved profeten Jeremias, der siger: I Rama høres råb, gråd og megen klage; Rakel græder over sine børn, hun vil ikke lade sig trøste, for de er ikke mere” (Matt 2,17-18).

“Det er ham, der talt om ved profeten Esajas, der siger: Der er en, der råber i ørkenen: ‘Ban Herrens vej, gør hans stier jævne!” (Matt 3,3).

Og sådan fortsætter det. Jeg kan tænke mig, at Matthæus har været i gang med et bibelstudie i Det gamle Testamente, som jo var Bibelen, han havde – og så har valgt: Dette må jeg skrive om, for det passer sammen med det, og det opfyldtes der, og det der. Tænk et fantastisk bibelstudie.

Tænk at kigge på Guds løfter ind i mit liv. Tænk at fokusere på Guds gerninger – lægge mærke til, at Gud opfylder sine løfter i mit liv! At Gud gør ting, som gør forskel i mit liv!

Wau! Jeg føler mig velsignet, passet på, elsket, jublende glad, når jeg ser Guds hånd i mit liv! Og det giver tryghed for fremtiden – Gud, som opfyldte sine løfter i går – vil også være her for dig og mig i morgen!

Hvil i hans løfter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *